Спартак, рос (Spartacus)

10312

New product

Слава і вплив вашого Будинку залежить лише від вас, постарайтеся подолати всі труднощі і довести, що саме ви гідні перемоги!

More details

Товар відсутній

Price 799,20 UAH

-20%

999,00 UAH

Плетіння інтриг, нескінченні зради, жорстокість, гладіаторські бої й розбещеність - все це було практично в кожній заможній родині часів Стародавнього Риму. Всі принади цього життя ви зможете в деталях побачити і в серіалі Спартак: Кров і Пісок. Саме з цього серіалу і була створена надзвичайно цікава настільна гра Спартак.

Гравці, яким пощастило дивитися цей серіал, зможуть побачити в грі масу знайомого - кадри з фільму, що допоможе краще зануритися в епоху гладіаторських боїв.

Чотири Домінус

У цій грі у учасників будуть 4 Домінус і яскраві представники. Випадково чи ж керуючись особистими побажаннями, постарайтеся вибрати того, за кого будете грати. Як тільки це відбудеться, ви потрапите в найнебезпечнішу гру, повну інтриг, обманів і, звичайно ж, прагнення наживи. Події, які будуть розвиватися між учасниками, союзи, підкупи і пакти - це все тимчасово, так як переможцем зможе стати тільки один, найсильніший.

Сама атмосфера гри трохи схожа на сюжет з Ігри Престолів, в якій за трон борються всіма можливими способами.

Інтриги, Аукціони і Арена

Залежно від того, яка тривалість гри була обрана гравцями, всі учасники повинні почати гру з конкретного рівня впливу - від третього до сьомого. Чим вище рівень впливу, тим швидше пройде гра, і тим менше в ній буде різних змов і інтриг. Перемога дістанеться тому, кому вдасться першому досягти дванадцятого рівня впливу. Ігровий процес повинен проходити по раундах, а кожен раунд в свою чергу має три основні фази.

Інтриги. Це фаза, в якій проходить основна гра. Гравці повинні розіграти карти інтриг з використанням свого рівня впливу. У разі, коли впливу недостатньо, наступає пора підключати до дій інших учасників гри - складайте свій вплив і організовуйте справжню змову.

Союзник не обов'язково повинен знати, яку змову ви будете розігрувати. Ви цілком можете обманювати його: для вас важливо, щоб він поділився з вами своїм впливом, ось і все. Однак будьте готові до того, що ваша змова може бути скасована за допомогою спеціальних карток або ж відвернена охороною.

Ринок. У цій фазі починається аукціон і розпродаж майна. За картки з колоди ринку (гладіатори, обладунки, раби), а також за можливість стати розпорядником гри доведеться розщедритися. Торгівля здійснюється методом закритих ставок. Переможцем стає гравець, який зробив максимальну ставку. Той, кому вдасться виграти можливість стати розпорядником гри, отримає 1 очко впливу і зможе вибрати 2 дома, яким доведеться боротися на арені.

Ця гра не передбачає справедливого бою, так що цілком можна вибрати для битви слабкого суперника проти сильного. Деякі гравці можуть спробувати підкупити вас заради своєї власної вигоди - так що використовуйте це в своє благо. У грі немає місця чесності і справедливості, кожен думає лише про себе.

Арена. У цій фазі Дома, які раніше вибрав розпорядник, повинні виставити своїх Гладіаторів (можна і рабів), надати їм зброю обладунки. Потім для всіх Домів настає фаза ставок - гравці зможуть зробити ставку (до трьох монет) на такі події:

  • переможе один з гладіаторів (один до одного);
  • один з гладіаторів буде поранений (два до одного);
  • одного з гладіаторів обезголовили (два до одного).

Зверніть увагу - правила гри говорять три до одного, однак це неправильно - в правилах оригінальної версії зазначено два до одного.

Після ставок гладіатори починають бій.

Бій на арені

Раби і гладіатори мають 3 основних параметри: атаку, захист і ініціативу (на картці героя вони позначені червоним, чорним і синім кольором відповідно). Значення кожного параметра і є визначальним у вказівці кількості кубиків конкретного кольору, оскільки саме стільки кубиків візьмуть учасники гри і почнуть поєдинок.

В першу чергу потрібно кинути кубики синього кольору для визначення ініціативи - учаснику, у якого випаде найбільша сума (в такому випадку деякі гравці вирішують ввести інші правила - кожен учасник має обрати для себе найбільше значення, вказане на синьому кубику) надається право першого ходу.

Бійці можуть по черзі переміщатися і зближуватися один з одним. Після зближення суперників настає час бою. За допомогою ініціативи знову визначається перший гравець. Йому необхідно кинути кубики червоного кольору, а гравці, яким потрібно захищатися, кидають кубики чорного кольору. Кубики повинні бути виставлені один навпроти одного від найбільшого числа до найменшого. Потім необхідно порахувати пошкодження - для цього попарно вибираються червоні і чорні кубики. Головне, щоб значення червоних були більше, ніж чорних. За всі переваги суперники повинні втрачати по одному кубику на вибір, але у них повинен залишитися як мінімум один кубик кожного кольору. В іншому випадку гравець зазнає поразки.

Існує кілька варіантів завершення бою:

  • якщо до кінця бою у того, хто програв залишається 2 кубика - він програв бій;
  • якщо залишається 1 кубик - він поранений;
  • якщо кубиків не залишилося взагалі - учасника обезголовили.

Якщо ж бійцю вдається відбити атаку, то право атакувати переходить до нього.

По завершенню атак настає час наступного раунду бою, і завдання гравців тепер - кидати кубик ініціативи. Коли один з гравців зазнає поразки або ж його ранять, то розпоряднику гри доводиться прийняти рішення - вбивати цього гравця або залишати. В такому випадку розпоряднику можна спробувати запропонувати підкуп, оскільки залишиться той, хто програв в живих чи ні, залежить тільки від нього. Переміг гравець може принести власному Дому 1 очко впливу.

Гроші

Гроші - це влада і свобода. Саме вони відіграють одну з вирішальних ролей, тому важливо завжди мати хороший запас золота. В основному гроші заробляються за допомогою зіграних ставок на арені. Крім того, заробити можна, розігруючи змови під час фази інтриг. Також раби можуть приносити гравцям по монеті за всі раунди, а Гладіатори, навпаки, зменшать ваші запаси - гравцям доведеться витрачати по одній монеті на одного Гладіатора. Загалом, не потрібно соромитися брати хабарі, коли вас намагаються підкупити - в цій грі це цілком законно.

Слава і вплив вашого Дому залежить лише від вас, постарайтеся подолати всі труднощі і довести, що саме ви гідні перемоги!

  • Время партии 60-120
  • Количество игроков 3-4
  • Возраст 14-18+
  • Язык Русский
  • Сеттинг Средневековье
  • База Базовая игра

Наразі коментарі відсутні.

Напишіть відгук
Спартак, рос (Spartacus)

Спартак, рос (Spartacus)

Слава і вплив вашого Будинку залежить лише від вас, постарайтеся подолати всі труднощі і довести, що саме ви гідні перемоги!

30 інших товарів в цій категорії: