Наше море, укр (Mare Nostrum)

10402

Новий товар

У найглибших водах Середземного моря розгорнулася найжорстокіша війна, в якій беруть участь 5 могутніх держав Стародавнього світу. Учасникам гри необхідно буде очолити одну з цих найбільших імперій і здобути довгоочікувану перемогу в цій непростій війні.

Детальніше

Наразі товар відсутній

Ціна 1 950,00 UAH

У найглибших водах Середземного моря розгорнулася найжорстокіша війна, в якій беруть участь 5 могутніх держав Стародавнього світу. Учасникам гри необхідно буде очолити одну з цих найбільших імперій і здобути довгоочікувану перемогу в цій непростій війні.

Гравці зможуть управляти не тільки швидкими кораблями і легіонами відважних воїнів, а й величними і непереможними героями! Тут можна відчути себе самим Юлієм Цезарем, оскільки доведеться одночасно воювати з супротивниками, будувати неприступні міста з великими храмами, продавати ароматні масла, чудові вина, керамічні вироби та непереможних бійців для гладіаторських арен.

Настільна гра Наше Море є стратегією, в якій борються 5 могутніх держав, і в якій гравці зустрінуться з жорстокими боями, нежданими спілками і навіть чарами.

Перед початком гри

Перед тим, як почати бій, на стіл потрібно викласти ігрове поле Середземного моря, яке розділене на кілька провінцій. Біля нього потрібно розташувати планшети лідерства і чудес, жетони товарів, ринків, монет, міст і храмів. Всі гравці повинні вибрати собі держава і отримати потрібний планшет.

На чолі Риму повинен стояти великий Цезар, Грецією править знаменитий воєначальник Перікл, Єгипет очолює неперевершена і неймовірно красива цариця Клеопатра, Карфагеном править давній ворог Риму і найбільший полководець всіх часів - Ганнібал, а главою Вавилона став мудрий Хаммурапі. Після цього всі гравці повинні отримати війська і відповідні фішки контролю. Все це необхідно викласти на стартових провінціях (як це зробити, можна побачити на планшеті).

Всі держави мають свої рівні розвитку в сфері торговельної промисловості, культури та військової справи. Значки лідерства повинні бути розміщені на певному планшеті. Наприклад, найвищий рівень культури відзначається у Греції і Єгипту, він дорівнює чотирьом. Дивно, що Рим, хоч і є прямим спадкоємцем Греції, оцінений показником культури тільки в одиницю. Ймовірно, в цій грі Рим зображений в період свого занепаду J, проте ви зможете відродити його. На планшеті героїв і чудес потрібно викласти п'ять різних карток. Ці картки будуть ринком, на якому гравці будуть наймати персонажів в свої услужнік і купувати різні чудеса.

Як грати

Перемоги можна досягти кількома способами, всього їх 4: будівництво пірамід, придбання в свої ряди воїнів великих і відважних героїв або ж чудес світу, захоплення міст, першість в торговлі, військовій справі і культурі.

Є кілька основних фаз, на яких учасники збирають і торгують ресурсами, займаються будівлями, переміщаються і беруть участь в боях, визначають лідера.

Збір ресурсів. Гравці отримують різні товари і певну кількість золота. Потім купують потрібні ресурси і розміщують їх на своєму планшеті.

Будівництво. Лідируючий в культурній сфері гравець повинен вибрати учасника, який буде виступати першим. Для початку будівництва необхідний сет, в який входить різний товар і монетки. Після того, як фаза завершиться, у учасників залишиться певна кількість монеток, а ось невикористані ресурси згорять.

Переміщення і війна. У цій фазі лідер у військовій справі повинен визначити, хто з учасників стані першим гравцем. Учасникам потрібно переміщати свої флотилії і війська. У тому випадку, якщо флот або воїни двох держав розташуються на території однієї з провінцій або ж на море, бою не минути. Кожен бій непередбачуваний, але на їх хід сильно впливає наявність чудес або героїв.

Якщо битва відбувається на землі, гравцям потрібно використовувати кубики білого кольору, а якщо в воді - синього. Переможець визначиться після кидка кубика. Якщо споруда виявиться захопленої, її можна буде руйнувати або окупувати. Якщо комусь вдасться заволодіти однією з провінцій, то цей гравець автоматично отримає всі каравани, міста, ринки і храми, які їй належали.

Лідерство. Під час цієї фази лідер визначається за показниками, які вказані на планшеті. В процесі гри учасники можуть займатися укладанням угод, веденням різних переговорів, а також дотримуватися або порушувати угоди. Заволодіти лідерством на Середземному морі може будь-який гравець, і статися це може коли завгодно!

На кого розрахована гра

Настолка Наше Море зацікавить всіх любителів стратегічних ігор, дії яких розгортаються в Стародавньому світі. А шанувальникам масштабних стратегій по темам давнину рекомендуємо звернути увагу на настільну гру Цивілізація Сіда Мейєра.

  • Час гри 90-120
  • Кількість гравців 3-5
  • Вік 14-18+
  • Мова Українська
  • Сеттинг Середньовіччя
  • База Базова гра

Наразі коментарі відсутні.

Напишіть відгук
Наше море, укр (Mare Nostrum)

Наше море, укр (Mare Nostrum)

У найглибших водах Середземного моря розгорнулася найжорстокіша війна, в якій беруть участь 5 могутніх держав Стародавнього світу. Учасникам гри необхідно буде очолити одну з цих найбільших імперій і здобути довгоочікувану перемогу в цій непростій війні.

30 інших товарів в цій категорії: